Sunniva Wormsen

f. 1986

Hvordan i all verden kom du på å lage ei vaffelklype?

– Jo, det var på seinhøsten 2019, jeg var blitt mamma, og i min huslige syssel som vaffelsteiker savnet jeg et godt egna redskap. Med mannen i pappaperm fikk jeg tid til å være kreativ i verkstedet. Tidsfristen ble satt til vaffeldagen 2020, 25. mars – og da var det nye produktet klart til lansering. Venner og kjente spredte det på nett og klypa ble mottatt med begeistring.

Så meldte en ny baby sin ankomst på forsommeren 2021, Sunniva så at det ville bli mindre tid til å være aktiv med salg. Til vår store glede kom hun til Laftehytta med sitt flotte produkt. Det er mildt sagt blitt en suksess!

Vaffelklyper med ulik dekor, disse er laget i bjørk

Hun kan lage vaffelklyper både i bjørk og i older, men hun holder en knapp på older. – den er mykere og har så fin gylden farge.

Mønsteret på vaffelklypene tegnes på med blåpapir fra en original, og så strekes det opp med svipenn – reint håndarbeid på hver klype.

Sunniva har vokst opp på Strand, og i 2015 flyttet hun tilbake til hjemgården, fast bestemt på å satse på egne krefter. I 2016 fikk hun tilskudd fra Beiarn Kommune og støtte fra Innovasjon Norge, Nordland. Det ble delt av og innredet verksted i de gamle lokalene etter bestefar Torbjørn, og nødvendig utstyr ble kjøpt inn.

Hun sier at både det å være med bestefar i verkstedet som barn, og gode opplevelser fra valgfag i sløyd i ungdomsskolen har stimulert interessen for å skape i tre.

Sunnivas to store interesser er musikk og trearbeid, disse kombinerer hun ved å lage fantastiske fløyter. Hun har vært fløytespiller fra hun var 9 år.

Etter tre- og metallinje på Notodden i 2006, med kunstfaglig vinkling, videre utdanning ved Høyskolen i Bodø, kurs og inspirasjon fra Magnar Storbekken på Tolga og oppstartkurs “Start opp – Salten” var grunnlaget lagt for en solid satsing på Strand.

Vi har så rikelig med gode materialer rundt oss her på gården, jeg tenker særlig på bjørk og older. I bestefars gamle sagbruk er det store stabler av tørre og gode materialer. Et par års tørketid må til så en må planlegge litt framover …

Dette er lageret av older, og det skal vel holde til en del vaffelklyper…

Av nysgjerrighet “googla” vi ordet vaffelklype, og da var det bare Sunniva sitt produkt som kom opp.

Nye ideer kjemper om plassen i et kreativt hode, men Sunniva bruker den tiden hun trenger på utvikling. Vi kan bare glede oss over vaffelklypene og vente i spenning på hva som kan komme…