Om oss

Laftehytta er et utsalg for husflid og andre lokale produkter på Storjord i Beiarn. Ørjan, Ingrid, Svein og nesten 80 andre leverandører mellom 20 og 80 år leverer kvalitetsvarer laga med øye for detaljer og kjærlighet til håndverkstradisjon.

Vi har åpent hver lørdag hele året kl. 10-15. Gjennom sommeren har vi åpent sju dager i uka, og fra midt i november har vi åpen julehytte hver dag.

Laftehytta ble satt opp på et arbeidsmarkedskurs i lafting, og den ble stilt til rådighet for salg av lokale produkter. Driften administreres av Beiarn Husflidslag. Leverandørene deler på vaktene og hytta har vært i sammenhengende drift siden oppstarten i 1986.

Lokale produkter kan være alt fra variert utvalg av husflidsprodukter i tekstil, skinn og tre, lefser og flatbrød, lokale bøker og musikk, foto og glasskunst.

Under construction//
Her kommer historier om noen av de som leverer våre produkter. Vi jobber med å få dem klare så du kan bli bedre kjent med oss.

Historier fra Laftehytta

SVEIN JOHANSEN
Hvilke egenskaper ved treet gjør det egna til ulikt bruk? Svein veit mer enn de fleste om du bør bruke bjørk, selje eller hegg når du skal velge ei skål eller en bolle.

RUTH SÆTERMO
Hun var med og starta opp Laftehytta, og drivkraft er et ord som beskriver henne. Ruth har vevd, pjoner babysokker og strikker beiarvotter og grålester.

EVA STENSLAND
Med stor iver i en liten vev lager Eva løpere av ull med rosebragd-border. Hun bærer videre en sterk norsk tradisjon.

GRÅLESTENE
har en sterk plass i vår strikketradisjon, og vi vet at lester og strømper er de eldste kjente plaggene i håndstrikk. Vil du lese mer om grålestenes historie?